Hondenziekte

De laatste tijd verschijnen er veel berichten in verband met het besmettelijke hondenvirus die aan de grens van ons land ontdekt werd. Om onduidelijkheid te voorkomen vind je hieronder meer informatie.

Wat is hondenziekte? 
Hondenziekte, ook wel Distemper of ziekte van Carré genoemd, wordt veroorzaakt door een besmettelijk virus. Het is nauw verwant aan het mazelenvirus, dat bij mensen optreed. Echter is hondenziekte niet besmettelijk voor mensen. 

Wanneer loopt mijn hond risico? 
Honden die jaarlijks naar de praktijk komen voor hun vaccinatie, zijn voldoende beschermd, alsook pups die hun basisvaccinatie gekregen hebben. Enkel als je hond niet voldoende gevaccineerd is, loop je risico. Pups die geïmporteerd worden uit Oostbloklanden en vaak niet voldoende gevaccineerd zijn lopen hierdoor ook een hoger risico om besmet te worden. 

Wat zijn de symptomen? 
De ziekteverschijnselen van hondenziekte lijken in het begin op een gewone griep: hoesten, niezen, ontstoken ogen, diarree, koorts... Indien deze niet tijdig opgemerkt worden kan er permanente schade ontstaan, of in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. 

Voor meer info, neem gerust contact op met de praktijk. 


© 2009-2019 DAP De Ring | Site: Webstylers