Senior-Check


Wanneer onze dieren een dagje ouder worden, kunnen zij net zoals mensen een aantal ouderdomskwalen ontwikkelen. Zo kunnen bijvoorbeeld sommige organen zoals het hart, de nieren, de lever… beginnen aftakelen. Helaas laten onze dieren niet altijd zien dat ze zich niet goed voelen, of komen de symptomen pas tot uiting als de ziekte al vergevorderd is. De Senior-Check dient om ziekteprocessen in een vroeg stadium op te sporen. Op die manier kunnen we bepaalde problemen ondersteunen met medicatie en/of aangepaste voeding en het aanwezige ziekteproces vertragen. Zo vermijden we onaangename verrassingen van dieren die plots ernstig ziek blijken te zijn en bieden we uw dier de beste kansen om zo lang mogelijk gezond te blijven.   

Wanneer behoort een dier tot de senior-groep?
  • Kleine hondenrassen: vanaf 9 jaar
  • Grote hondenrassen: vanaf 7 jaar
  • Katten: vanaf 7 jaar

Wat houdt een Senior-Check in?
Bij een Senior-Check wordt uw dier grondig van kop tot staart onderzocht, met de mogelijke ouderdomskwalen in het achterhoofd. Beginnen doen we met een algemeen onderzoek. Het gewicht wordt gecontroleerd. Gebit, ogen, oren, huid en vacht worden nagekeken en het hartje wordt beluisterd. Nadien wordt er bloed en urine afgenomen. De urine nemen we echo-geleid af, rechtstreeks uit de blaas. Dit wil zeggen dat we steeds ook de blaas nakijken via het echobeeld en dat de urine die we onderzoeken uiterst steriel is.
Bloed en urine wordt onderzocht, specifiek op problemen die vaker bij oudere dieren voorkomen. Alle onderzoeksresultaten worden samen bekeken en beoordeeld met een aangepast advies als gevolg. 

Praktisch
Een afspraak voor de Senior-Check kan telefonisch worden vastgelegd. Er wordt samen met u naar een dag gezocht om het onderzoek uit te voeren. U brengt uw dier ’s ochtends nuchter binnen. Uw dier krijgt dan een lichte sedatie, dit is nodig om op een rustige manier bloed en urine te kunnen afnemen. Wanneer uw dier weer goed wakker is kan u het weer komen ophalen. Voor meer info en de kostprijs van een Senior-check kan u steeds contact met ons opnemen, we geven u graag meer uitleg.
 
Tips voor uw senior-dier
  • Een senior-dier kan soms last krijgen van doofheid, blindheid en/of dementie. Straf ze daarom niet als hun gedrag veranderd, ze kunnen er niets aan doen. Ook ongelukjes kunnen al eens voorkomen.
  • Houd uw senior-dier in beweging. Misschien lukken lange wandelen niet meer zo goed, maar korte afstanden en rustige spelletjes houden hen fit. 
  • Zorg voor een loopplankje of opstapje om in de auto of op de zetel te geraken en voorzie een comfortabele rustplaats.
© 2009-2024 DAP De Ring | Site: Webstylers